צעד קדימה
מקום לימודים: ירושלים
|
פנו אלינו, נשמח לתת מידע ללא התחייבות |
||
| *שם | ||
| *טלפון | ||
| *דואל | ||
| שלחו לי ידיעון | ||
| כתובת | ||
| עיר | ||
| מיקוד | ||
| קורס: | ||
| שלחו לי מידע ומבצעים בעלון | ||
|
מאשר/ת שימוש בפרטים בהתאם לתקנון הפרטיות והשימוש |
||
02-6540062
צעד קדימה - עמותה לחינוך ושיקום באמצעות גישת החינוך המדריך - פטו
"צעד קדימה", הארגון לחינוך ושיקום באמצעות גישת החינוך המדריך-פטו (ע"ר) פועל בישראל מזה 20 שנה בשיקום וחינוך ילדים ומתבגרים עם שיתוק מוחי, תוך הדגשת מרכזיות המשפחה בבסיס עשייתו החינוכית. גישת "החינוך המדריך" הנה בעיקרה פסיכולוגית-חינוכית, המעמידה את אישיותו של הילד ואורח חייו במוקד העבודה איתו, תוך שילוב המימדים הפיזיולוגיים והרפואיים. אבי הגישה הוא פרופ' אנדרש פטו, רופא יהודי הונגרי, שפיתח אותה בהונגריה. חידושו העיקרי של פרופ' פטו היה התפיסה שהליקויים המוטוריים המאפיינים ילדים עם שיתוק מוחי הנם בעיות למידה וכי חוסר תפקודו של הילד נובע מהעדר מוטיבציה ותחושת חוסר אונים נרכש כתוצאה מהפגיעה הפיזית הראשונית.
מטרת "החינוך המדריך" הנה לעצב לומד אוטונומי, המסוגל ללמוד, להסתגל ולהתפתח, דרך הכוונה עצמית, במטרה להשתתף בחיים באופן אקטיבי ועצמאי יותר.
הקונדקטור הוא איש המקצוע המרכזי בגישת החינוך המדריך. הקונדקטור הוא מורה לחינוך מיוחד, המומחה בגישת "החינוך המדריך". הוא אחראי ביצירת תהליך בו מתפתח הילד עם שיתוק מוחי ממצב של חוסר תפקוד למצב של עצמאות חשיבתית ותפקודית. הקונדקטור הוא דמות מפתח המלווה את הילד ומשפחתו בתהליך החינוכי. הוא נדרש לגישה כוללנית – הוליסטית, הרואה את אישיותו של הילד על כל מרכיביה. הקונדקטור אחראי ליצירת התנסויות התפתחותיות חיוביות עבור הלומד דרך עבודה קבוצתית, בה מתייחסים לכל היבטי ההתפתחות בדרך חינוכית עקבית. לשם כך נדרש הקונדקטור למסלול התמחות בו הוא מוכשר לעבודה מורכבת וייחודית זו.
מסלול לימודים ייחודי למורים/ות לחינוך מיוחד להכשרת מחנך שיקומי – (קונדקטור)
המרכז ללימודי החינוך המדריך (Conductive Education) ושיתוק מוחי "צעד קדימה", פותח את שעריו בשיתוף מכללת לוינסקי לחינוך ובחסות משרד החינוך, האגף לחינוך מיוחד.אנו מזמינים מורים ומורות לחינוך מיוחד להצטרף לתוכנית התמחות ייחודית בהיקף שלוש שנות לימוד, המקנה מומחיות בגישת 'החינוך המדריך-פטו', גישה חינוכית-שיקומית לילדים, מתבגרים ובוגרים בעלי שיתוק מוחי ומוגבלויות פיזיות.
תכונות נדרשות
- יוזמה
- מנהיגות
- אחריות
- סדר וארגון
- רגישות גבוהה לצרכי הזולת
תנאי קבלה
- בוגרי/בוגרות תואר ראשון בחינוך/חינוך מיוחד ותעודת הוראה בחינוך המיוחד
- סטודנטים/סטודנטיות לחינוך מיוחד בשנת לימודיהם האחרונה (סטאז') או שסיימו לימודיהם
- מועמדים עד גיל 30
- קורות חיים לפקס: 02-6540069 או לדוא"ל: anat@tsadkadima.org.ill
לבירורים ולהרשמה טלפונית:
צעד קדימה: 1-800-220-001 או 02-6540062 ענת
מכללת לוינסקי לחינוך: 03-6902482/3 סימה/דפנה
| מועדי קורסים | ||||||||||||||
| מועד פתיחה | שם קורס | |||||||||||||
| 01/09/2010 |
הכשרת מחנך שיקומי - קונדקטור
מסלול מיוחד למורים לחינוך מיוחד |
|
||||||||||||
| לא מצאתם מועדים מתאימים ? פנו אלינו ! ונציע לכם מועדים נוספים |